Wesele Kołobrzeg, wesele Grzybowo

Promocja

PRZY PODPISANIU UMOWY WESELNEJ - UDZIEC Z DIPAMI I KAPUSTKĄ W CENIE WESELA.

Nasze menu

Dobre przyjęcie to również dobre jedzenie, a to zapewniamy każdemu naszemu klientowi. Wspaniałe potrawy zadowolą podniebienia i ucieszą oko.

Pełen wybór dań

1. Zupy ( 1 do wyboru)

  • Rosół po staropolsku z makaronem

  • Krem z borowików

  • Cebulowa po francusku z grzanką serową

  • Krem pomidorowo-paprykowy lub pieczarkowy z groszkiem ptysiowym

2. Potrawy gorące obiadowe (4 do wyboru)

  • De Volaille z masełkiem pietruszkowym

  • Kotlet Cordon Blue z kurczaka nadziewany szyneczką i serem

  • Kotlet Boruta (pieczarki, boczek, ogórek konserwowy, papryka konserwowa)

  • Sakiewka z kurczaka faszerowana darami lasu

  • Filet z kurczaka po cygańsku

  • Schab po królewsku (z pieczarkami i kaparami)

  • Delikatny schab w panierce z płatków kukurydzianych

  • Soczysty schab Giewont (z masełkiem i serem)

  • Schabowy a'la Diablę

  • Zrazy wołowe tradycyjne z sosem pieczeniowym

  • Polędwiczki wieprzowe faszerowane pieczarkami lub szpinakiem z mozarellą

  •  

3. Dodatki do drugiego dania (2 do wyboru)

  • Ziemniaczki gotowane z masełkiem i koperkiem

  • Talarki zapiekane z cebulką

  • Złociste ćwiartki ziemniaków pieczone

  • Frytki

  • Ryż orientalny z warzywami

3. Surówki do obiadu (3 do wyboru)

  • Buraczki tradycyjne

  • Surówka z kiszonej kapusty

  • Colesław

  • Marchewka z jabłkiem i rodzynkami

  • Surówka wiosenna (sałata lodowa, pomidor, ogórek, rzodkiewka, szczypiorek)

  • Surówka z białej rzodkwi

  • Surówka z pora

  • Surówka z selera z ananasem

  • Meksykańska (kapusta pekińska, papryka, kukurydza)

4. Tort po obiedzie

5. Sałatki (3 do wyboru)

  • Sałatka grecka

  • Jarzynowa tradycyjna

  • Z kolorowego makaronu i grilowanego kurczaka w sosie majonezowo-czosnkowym

  • Figi z mozarellą polane sosem miętowym

  • Muszle makaronowe nadziewane

  • Sałatka szopska - z papryką, pomidorem, fetą, ogórkiem i czerwoną cebulką

  • Caprese - plasterki świeżych pomidorów z delikatną mozarellą w sosie bazyliowym

  • Sałatka ze świeżych owoców

  • Sałatka z grillowanym kurczakiem na sałacie lodowej z sosem koktajlowym

  • Sałatka z tuńczykiem w towarzystwie avokado

  • Sałatka francuska (mix serów i sałat, winogron, żurawina, gruszka, orzechy)

  • Sałatka ziemniaczana z kaparami

  • Sałatka gyros(warstwowo układana w szklanych miskach)

6. Przystawki zimne (8 do wyboru)

  • Schab Sonata (rolada z boczkiem wędzonym, groszkiem, fasolką i papryką konserwową)

  • Schab faszerowany pastą chrzanową

  • Tęczowa rolada schabowa (z dodatkiem fileta z kurczaka i świeżej papryki)

  • Półmisek mięs pieczonych (rolada z boczku z wołowiną i kurkami, schab ze śliwką i morelą, karkówka z musem drobiowym)

  • Aromatyczny filet z indyka z pistacjami

  • Galantyna drobiowa z groszkiem i marchewką podana z sosem tatarskim

  • Pieczeń drobiowa z warzywami (pieczarki, papryka, kapary)

  • Rolada drobiwa z orzechami włoskimi i śliwką

  • Tradycyjne galaretki z kurczaka

  • Mus drobiowo - warzywny (z groszkiem i marchewką)

  • Pomidorki faszerowane serem, z odrobiną czosnku i majonezu

  • Pstrąg w galarecie

  • Pstrąg faszerowany szpinakiem

  • Roladki z pstrąga (z chrzanem, korniszonem i papryką)

  • Łosoś po polsku w galarecie

  • Rolada z łososia z towarzystwie szpinaku

  • Ptysie z musem łososiowym

  • Marynowany łosoś gravlax

  • Śledzik w oleju z suszonymi pomidorami

  • Śledzik z żurawiną, w oleju

  • Tatar z łososia podawany na liściach cykorii

  • Koktajl z krewetek

  • Ryba po grecku

  • Rożki z melona i szynki prosciutto

  • Jaja faszerowane musem z łososia, pieczarek i papryki

  • Pieczony zawijaniec z sera z kurczakiem i pieczarkami

  • Schab nadziewany słoniną i wiśniami

  • Rolada warzywna z szynką parmeńską (ciasto marchwiowe, cukinia, papryka, twarożek i szynka parmeńska)

  • Polędwiczki lub schab po warszawsku ( z musem grzybowym)

  • Kurczak gotowany z ogórkiem konserwowym i kalafiorem - galaretka

  • Kurczak faszerowany: mięso mielone, papryka, pieczarki

  • Roladki rybne z paluszkami krabowymi

7. Przystawki gorące (3 do wyboru)

  • Roladki schabowe z bekonem i szparagami podane z musem grzybowym

  • Golonki pieczone w piwie podane na kapuście

  • Warzywa w stylu śródziemnomorskim (z mięskiem mielonym, oliwkami i suszonymi pomidorami)

  • Złociste udka kurczaka faszerowane musem drobiowym

  • Chrupiace krokiety z kapustką i grzybami

  • Płonace szaszłyki wieprzowo - drobiowe

  • Gołąbki tradycyjne w sosie pomidorowym

  • Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami w sosie pieczeniowym

  • Zupa gulaszowa po węgiersku

  • Beef Strogonoff podany ze złocista grzanką

  • Żeberka w sosie barbecue z kulkami ziemniaczanymi

  • Cząstki kurczaka w orzechach podane z sosem koktajlowym

  • Flaczki wołowe tradycyjne

  • Flaczki z kalmara

  • Barszczyk czerwony na zakwasie z pasztecikiem

  • Bigos po myśliwsku

  • Misy pierogów domowych (z mięskiem, z kapustą i grzybami, ruskie)

  • Kęski drobiowe panierowane w sezamie lub smażone w cieście drożdżowym piwnym z sosem czosnkowym

  • Pałka z kurczaka na paprykowym trio

  • Keftedes z sosem tatziki i złocistymi ziemniaczkami

8. Patery kolorowych ciast i owoców

Poprawiny

9. Obiad II- daniowy

  • Treściwy żurek - z kiełbasą i jajkiem lub kwaśnica

  •  Mięsko w sosoie pieczeniowym albo pod beszamelem

  • Ziemniaczki z wody

  • Mix surówek

10. Deser

  • Panna Cotta

  • Lody z bitą śmietaną i owocami, polane sosem owocowym

11. Dodatki w cenie

  • Mix pieczywa

  • Sosy (tatarski i czosnkowy)

12. Dodatkowe propozycje

  • Stół Staropolski - 10 zł/osoba (wędliny, kiełbasy, salcesony własnego wyrobu, smalczyk, ogórki kiszone)

  • Płonąca szynka z ziemniaczkami i kapustą serwowana przez Szefa Kuchni - 60 zł/kg

  • Fontanny : czekoladowa - 400 zł, alkoholowa - 100 zł

Dom Weselny Sonata