Menu

Menu
  1. Zupy ( 1 do wyboru)
  • Rosół po staropolsku z makaronem
  • Cebulowa po francusku z grzanką serową
  • Krem pomidorowo-paprykowy lub pieczarkowy z groszkiem ptysiowym
  1. Potrawy gorące obiadowe (4 do wyboru)
  • De Volaille z masełkiem pietruszkowym
  • Kotlet Boruta (pieczarki, boczek, ogórek konserwowy, papryka konserwowa)
  • Sakiewka z kurczaka faszerowana darami lasu
  • Filet z kurczaka po cygańsku
  • Schab po królewsku (z pieczarkami i kaparami)
  • Delikatny schab w panierce z płatków kukurydzianych
  • Soczysty schab Giewont (z masełkiem i serem)
  • Schabowy a’la Diablę
  • Zrazy wołowe tradycyjne z sosem pieczeniowym
  • Polędwiczki wieprzowe faszerowane pieczarkami lub szpinakiem z mozarellą (do wyboru)
  1. Dodatki do drugiego dania (2 do wyboru)
  • Ziemniaczki gotowane z masełkiem i koperkiem
  • Talarki zapiekane z cebulką
  • Złociste ćwiartki ziemniaków pieczone
  • Frytki
  • Ryż orientalny z warzywami
  1. Surówki do obiadu (3 do wyboru)
  • Buraczki tradycyjne
  • Surówka z czerwonej kapusty
  • Colesław
  • Marchewka z jabłkiem i rodzynkami
  • Surówka wiosenna (sałata lodowa, pomidor, ogórek, rzodkiewka, szczypiorek)
  • Surówka z pora
  • Surówka z selera z ananasem
  • Meksykańska (kapusta pekińska, papryka, kukurydza)
  1. Tort około 40 minut po obiedzie
  2. Sałatki (3 do wyboru)
  • Sałatka grecka
  • Jarzynowa tradycyjna
  • Z kolorowego makaronu i grilowanego kurczaka w sosie majonezowo-czosnkowym
  • Muszle makaronowe nadziewane
  • Sałatka szopska – z papryką, pomidorem, fetą, ogórkiem i czerwoną cebulką
  • Caprese – plasterki świeżych pomidorów z delikatną mozarellą w sosie bazyliowym
  • Sałatka z grillowanym kurczakiem na sałacie lodowej z sosem koktajlowym
  • Sałatka francuska (mix serów i sałat, winogron, żurawina, gruszka, orzechy)
  • Sałatka ziemniaczana z kaparami
  • Sałatka gyros(warstwowo układana w szklanych miskach)
  • Sałatka włoska z grillowanych warzyw
  • Sałatka szpinakowa
  1. Przystawki zimne (8 do wyboru)
  • Schab Sonata (rolada z boczkiem wędzonym, groszkiem, fasolką i papryką konserwową)
  • Schab faszerowany pastą chrzanową
  • Tęczowa rolada schabowa (z dodatkiem fileta z kurczaka i świeżej papryki)
  • Półmisek mięs pieczonych (rolada z boczku z wołowiną i kurkami, schab ze śliwką i morelą, karkówka z musem drobiowym)
  • Galantyna drobiowa z groszkiem i marchewką podana z sosem tatarskim
  • Pieczeń drobiowa z warzywami (pieczarki, papryka, kapary)
  • Rolada drobiowa z orzechami włoskimi i śliwką
  • Tradycyjne galaretki z kurczaka
  • Pomidorki faszerowane serem, z odrobiną czosnku i majonezu
  • Pstrąg w galarecie
  • Pstrąg faszerowany szpinakiem
  • Roladki z pstrąga (z suszonymi pomidorami i fetą)
  • Łosoś po polsku w galarecie
  • Rolada z łososia z towarzystwie szpinaku
  • Ptysie z musem łososiowym
  • Śledzik w oleju z suszonymi pomidorami
  • Śledzik z żurawiną, w oleju
  • Tatar z łososia podawany na liściach cykorii
  • Koktajl z krewetek
  • Ryba po grecku
  • Rożki z melona i szynki prosciutto
  • Jaja faszerowane musem z łososia, pieczarek i papryki
  • Pieczony zawijaniec z sera z kurczakiem i pieczarkami
  • Schab nadziewany słoniną i wiśniami
  • Rolada warzywna z szynką parmeńską (ciasto marchwiowe, cukinia, papryka, twarożek i szynka parmeńska)
  • Polędwiczki lub schab po warszawsku ( z musem grzybowym)
  • Kurczak gotowany z ogórkiem konserwowym i kalafiorem – galaretka
  • Kurczak faszerowany: mięso mielone, papryka, pieczarki
  • Mini burgery
  • Twisty z ciasta francuskiego z szynką parmeńską
  1. Przystawki gorące (3 do wyboru)
  • Golonki pieczone w piwie podane na kapuście
  • Warzywa w stylu śródziemnomorskim (z mięskiem mielonym, oliwkami i suszonymi pomidorami)
  • Złociste udka kurczaka faszerowane musem drobiowym
  • Chrupiące krokiety z kapustką i grzybami
  • Płonące szaszłyki wieprzowo – drobiowe
  • Gołąbki tradycyjne w sosie pomidorowym
  • Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami w sosie pieczeniowym
  • Zupa gulaszowa po węgiersku
  • Beef Strogonoff podany ze złocista grzanką
  • Żeberka w sosie barbecue z kulkami ziemniaczanymi
  • Cząstki kurczaka w orzechach podane z sosem koktajlowym
  • Flaczki wołowe tradycyjne
  • Barszczyk czerwony na zakwasie z pasztecikiem
  • Bigos po myśliwsku
  • Misy pierogów domowych (z mięskiem, z kapustą i grzybami, ruskie)
  • Kęski drobiowe panierowane w sezamie lub smażone w cieście drożdżowym piwnym z sosem czosnkowym
  • Pałka z kurczaka na paprykowym trio
  1. Patery kolorowych ciast i owoców

Poprawiny

  1. Obiad II- daniowy
  • Treściwy żurek – z kiełbasą i jajkiem lub kwaśnica
  • Mięsko w sosie pieczeniowym lub śmietanowym z zielonym marynowanym pieprzem
  • Ziemniaczki z wody
  • Mix surówek
  1. Deser
  • Panna Cotta
  • Lody z bitą śmietaną i owocami, polane sosem owocowym
  1. Minimum 5 przystawek zimnych

 

  1. Dodatki w cenie
  • Mix pieczywa
  • Sosy (tatarski i czosnkowy)
  1. Dodatkowe propozycje
  • Fontanna czekoladowa – 600 zł

 

.cata-page-title, .page-header-wrap {background-color: #e6b1b3;}.cata-page-title, .cata-page-title .page-header-wrap {min-height: 250px; }.cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .title-subtitle *, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs *, .cata-page-title .cata-autofade-text .fading-texts-container { color:#FFFFFF !important; }.cata-page-title .page-header-wrap { background-image: url(https://weselesonata.pl/wp-content/uploads/2024/02/odart._a_couple_celebrating_their_wedding_with_confetti_in_th_e3c9c790-c6ed-4845-a366-f2f478dad032_2.png); }